Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ehns första NHL-mål

Skarafostrade Christoffer Ehn har nu gjort sitt första NHL-mål. Målet gjordes när hans Detroit mötte Toronto natten mot julafton. – Det var en härlig julklapp, jag är väldigt stolt, säger Christoffers pappa Lars-Åke Ehn till tidningen.

Tidigare denna säsong debuterade Christoffer Ehn i NHL. Under söndagskvällen, lokal tid, kom det första målet. I mitten av den andra perioden blev Christoffer Ehn framspelad av Wade Megan och kunde sedan lyfta in pucken bakom Torontos målvakt Garret Sparks (se målet här).

Målet betydde 3-1 till Detroit, men Toronto kunde sedan vända matchen och till slut vinna med 5-4 efter förlängning.

Christoffers pappa Lars-Åke Ehn följde matchen på tv under natten och blev självklart mycket glad över målet.

– Jag har inte pratat med honom ännu eftersom de flög vidare direkt efter matchen. Jag får ringa honom senare i dag, säger han till tidningen på morgonen.

Lars-Åke och familjen reste över till Nordamerika i samband med sonens NHL-debut tidigare i höstas.

– Nu har han spelat omkring 20 matcher och han har verkligen fortsatt att jobba på för att pucken till slut ska trilla in. Hans styrka ligger ju främst i det defensiva spelet, säger Lars-Åke Ehn.

LÄS MER: Från Skara ishall till spel i NHL – Christoffer Ehns häftiga hockeyresa

LÄS OCKSÅ: Hockeystjärnans fina gest för moderklubben: ”Barnen blev helt stumma”