Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tragiska barnmordet: "Utredningen går vidare"

Utredningen går nu vidare i det uppmärksamma fallet med den mördade 3-åringen. – Vi har ytterligare förhör att hålla och vi ska ta in ett antal intyg, säger Lars Johansson på enheten för grova brott.

Polisen meddelade under torsdagen att en man är anhållen misstänkt för mord på en 3-åring i Skaraborg. Under tisdagskvällen kom barnet till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador och polisen inledde då en förundersökning gällande försök till mord.

– Sjukhusen har en skyldighet att ringa oss om det uppstår oklarheter kring skador eller hur skadorna uppstått. Då blir vi alltid inringda för att göra en bedömning. Jag är nästan säker på att det var så men jag kan inte bekräfta det, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst.

Mord

Under onsdagskvällen dödförklarades 3-åringen och då rubricerades händelsen istället till mord.

På lördagen häktades en 26-årig Götenebo för brottet.

Även en kvinna anhölls i helgen, men hon ska nu inte längre vara misstänkt.

Under utredningens gång har det också kommit fram misstankar om att mannen ska ha misshandlat en 1-åring.

Enligt P4 Skaraborg ville åklagare Ylva Lundgren att mannen skulle häktas eftersom det fanns risk att mannen försvårade utredningen.

Så blev det också.

– Nu arbetar vi vidare med utredningen, men i dagsläget finns inget nytt jag kan berätta, säger åklagaren Ylva Lundgren.

Läs kommuner utreder fallet

Läs man anhållen för mord på 3-åring

Läs kvinna anhållen

Läs man begärs häktad