Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter rekordhöga nivån – nu sänks bensinpriset

Nu sänker de ledande bensinkedjorna priserna till under 16 kronor litern. Detta efter de rekordhöga nivåerna.

I mitten av maj höjdes bensinpriserna till 16,16 kronor litern, vilket var den högsta nivån någonsin. Nu sänks priserna en aning uppger Aftonbladet. Det nya priset blir 15,96 kronor för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer, en sänkning med 20 öre.

Dieseln sänks med 15 öre litern till 15,91 kronor medan etanolpriset sänks med tio öre till 10,31 kronor.

Världsmarknadspriset på olja har sjunkit rejält de senaste dagarna sedan uppgifter kommit om att Saudiarabien och Ryssland ska diskutera en ökning av oljeutbudet från oljekartellen Opec och länder utanför Opec skriver Aftonbladet.

Att bensinpriserna tidigare skjutit i höjden beror bland annat på president Trumps besked att USA lämnar kärnenergiavtalet med Iran och oroligheterna i oljerika Venezuela. Andra orsaker till det rekordhöga bensinpriset är regeringens skattehöjning på 30 öre per liter bensin och 27 öre per liter diesel som infördes vid årsskiftet samt den svenska kronans svaga ställning i förhållande till dollarn.