Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter otäcka skadan – nu lägger Skövde IK-produkten skridskorna på hyllan

För ett år sedan drabbades Skövde IK-produkten Emil Larsson av en hjärnskakning. I sviterna av skadan tvingas han nu lägga skridskorna på hyllan. – Resan tog slut tidigare än vad jag någonsin trott, säger Emil Larsson.

Förra våren, i en match mellan Karlskrona och Timrå i kvalet till SHL, var olyckan framme. Skövde IK-fostrade Emil Larsson träffades av en puck i ansiktet och tvingades bryta matchen.

Det konstaterades senare att han drabbats av en hjärnskakning. Den kom att hålla honom borta från spel resterande del av säsongen. Men Larsson siktade på att komma tillbaka senare och förhoppningen var att göra comeback i höstas.

– För ett år sedan kunde jag inte ana att jag skulle behöva sätta andra mål än hockey mål för min framtid, kommenterar Emil Larsson på Karlskrona HK:s hemsida.

"Har inte lyckats"

Men så blev det och nu står det klart att det inte kommer att bli någon comeback alls.

– Hoppet och viljan att fortsätta spela hockey har funnits där hela tiden men har inte lyckats eftersom min kropp inte svarat upp till de ambitioner jag har och som jag vet krävs för att leverera på högsta nivå.

Han fortsätter:

– Tillsammans med läkare och min egen självinsikt väljer jag nu att avsluta min hockeyresa.

"Gett mig många minnen"

Emil Larsson lämnade Skövde IK som juniorspelare och landade efter sejourer i Linköping, Kumla och Tranås i Karlskrona HK.

Han var en av två spelare som var med på Blekingeklubbens resa från division 1 till SHL.

– Det är något speciellt att få dela sin utveckling tillsammans med en klubb och gå upp i inte bara ett seriesystem utan två. Det binder en på något vis och skapar en familjär känsla som jag kommer ha med mig resten av mitt liv.

Totalt blev det åtta säsonger i KHK-tröjan.

– Att få följa med på KHK:s resa upp i seriesystemet har gett mig många minnen.

Vad som väntar härnäst är ännu oklart.

– Vilka mina nya mål kommer att vara har jag inte bestämt ännu. Det får framtiden utvisa. Jag har en stor tilltro att det kommer bli en ny rolig resa framöver men med nya utmaningar, kommenterar Emil Larsson.

RELATERAT: Tvingades sluta på grund av hjärnskakningarna – nu är han tillbaka på isen som domare