För familjen har det här varit en mycket lång resa som sträcker över många år. De tycker att den svenska sjukvården misslyckats med att hitta det verkliga problemet till hennes smärtor och menat att hon inbillat sig.

Men nu kan alltså problemen vara åtgärdade.

I sexton år har Linda Ringblom levt med svåra smärtor, men en specialist i London avslöjade orsaken. Det slutade med en operation i Spanien.

Krock vid övergångsställe

Det hela började när Linda Ringblom stannade bilen för att släppa fram gående på ett övergångsställe. En förare bakom henne uppmärksammade inte situationen och brakade rätt in i de framförvarande fordonen.

– Det blev en rejäl smäll och huvudet kastades tillbaka och jag fick våldsamma smärtor i nacken, har Linda tidigare berättat.

Hennes bror körde henne till akuten, men röntgen visade inga skelettskador och läkarna sa att hon skulle ha ont, men bli helt återställd.

Vill ha ett vanligt liv

Olyckan inträffade den 12 juni 2003 och de senaste sexton åren har hon kämpat med att få sjukvården att förstå hennes smärtor och problemen med att få ett vanligt liv att fungera.

– Dagarna, veckorna och månaderna efteråt var fruktansvärda. Allt från kraftig nackvärk, huvudvärk till ryggvärk. Jag fick även ett konstigt flimmer i ögonen, precis som om det dansade runt svarta prickar i synfältet, sa Linda i en tidigare intervju.

Normalt liv

Lindas mål är att kunna leva ett normalt liv med sin familj.

– Jag vill lyfta stenar till min älskade ruin, som jag drömt om att göra i hundra år. Göra stengångar i våran idylliska trädgård, som vi älskar och där vi vill skapa många fina och mysiga vrår, skriver hon på Facebook strax innan operationen.

Tvingats låna

För att överhuvudtaget ha råd med operationen startade de en insamling på Facebook, men har också tvingats ta lån.

– När allt det här är klart ska vi skicka in alla papper till Försäkringskassan. Hittills har dock ingen visat något intresse av att hjälpa oss ekonomiskt. Men många svenskar är nu på väg hit till Barcelona och det måste ske en förändring på det här området, säger Daniel.

Den närmaste perioden kommer att bli tuff för Linda och det lär ta många månader för hennes kropp att återhämta sig.

– Det är alla medvetna om, men just nu återstår det bara att vänta och se.