Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Driven företagare fick årets kvinnopris: ”Viktigt att uppmärksamma”

Varje år passar Centerkvinnorna i Skövde på att uppmärksamma en kvinna som utmärkt sig lite extra. Priset har tidigare gått till såväl företagare som kvinnor som fyller en viktig roll i samhället, och i år föll turen på Camilla Rickstrand.

Kvinnan bakom event- och konferensföretaget Rickstrand & Co, Camilla Rickstrand, fick sig en rejäl överraskning på måndagen. Hon kom till Portalen i tron om att hon bara skulle äta lunch, men möttes istället av ett gäng kvinnor från Centerpartiet, som stod redo med blommor och diplom.

Camilla har nämligen tillägnats Centerpartiets kvinnopris 2020, som delas ut varje år i anslutning till internationella kvinnodagen. Priset får hon för stort engagemang och drivkraft i sitt företag, som Centerkvinnorna menar sätter Skövde och Skaraborg på kartan.

För att uppmärksamma kvinnor

– Vi gör det är för att det är viktigt att uppmärksamma kring den 8 mars, men också för att det är viktigt att uppmärksamma överhuvudtaget, säger Ulrika Heie, som är riksdagsledamot och sitter i Skövdes kommunfullmäktige.

– Det är också viktigt för kommande generation. De här kvinnorna är dels förebilder, men de har också hjälpt till att bana väg för de som ska komma i framtiden, förklarar Ulrica Johansson.

För Camilla Rickstrand var det helt oväntat att hon skulle få ta emot priset.

– Jag blev helt överväldigad, och såklart jätteglad för att ha fått det här, säger hon.

– Det blir en bekräftelse på att det vi gör i företaget syns utåt. Det känns helt fantastiskt.

”Många strängar på sin lyra”

Centerkvinnorna underströk också det arbete som ligger bakom Camillas framgång, och är imponerade av hur hon med sitt lokala företag lyckas arrangera föreläsningar och utbildningar med stora profiler i spetsen. Även bredden av hennes verksamhet tycker de är värd att notera.

– Camilla har verkligen många strängar på sin lyra, och det är det som är fascinerande. Hon har verkligen inte bara valt det ena eller det andra, säger Ulrika Heie.