Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dreamhack går in i samarbete med Sweden game conference

Sweden game conference, som drar igång idag, går in i ett samarbete med Dreamhack. Dreamhack är en av världens största datorspelsfestivaler, så det kan ses som ett tecken på att Skövde är ett centrum för Sveriges dataspelsbransch.

I år är Sweden game conference främst digital och fokuserar på företag och studenter. Årets konferens hålls på Assar i Skövde och finns även online och pågår 21 till 23 oktober.

Idag inleds den alltså konferensen med en dag tillägnad företagande inom branschen och kommer följas av två dagar med fokus på studenter och blivande spelutvecklare. Det hålls även en digital expo där startups, indieutvecklare och andra kan visa upp sina spel och studior för investerare, förläggare, spelare och konsumenter.

Dreamhack går nu alltså in som en medpresentatör av konferensen och Justin Burnham, Creative Director, Global Festivals på ESL Gaming kommer att delta i en av panelerna.

– Vi är glada över vårt partnerskap med DreamHack som kommer att inledas vid Sweden Game Conference. DreamHack har ett enorm globalt community, vilket gör partnerskapet det första steget i ett samarbete för att ytterligare koppla ihop spelutvecklare och spelare över hela världen, säger Magnus Ling, projektledare på Sweden Game Arena, i ett pressmeddelande.

Under förmiddagen öppnas Sweden game conference av Lars Wingefors, VD Embracer Group, tillsammans med representanter från de lokala Embracer-ägda spelföretagen, Palindrome Interactive och Pieces Interactive. De följs sedan av representanter från Svenska Dataspelsbranschen, som presenterar årets Spelutvecklarindex.

På fredag delas SAGA, Skövde kommuns pris till dataspelsstudenter, ut.