Dominic Uche Emenike arbetade som kock på Restaurang Mangos i Skövde. I våras fick han besked om att han skulle utvisas från Sverige på grund av en felaktig löneutbetalning för ett antal år sedan. Många har engagerat sig i fallet och många tyckte att utvisningsbeslutet borde ha upphävts eftersom Migrationsverket ansågs ha tolkat lagtexten väl bokstavligt.

I april tvingades Dominic återvända till Nigeria och han berättar för tidningen att han känner stor frustration över vad som har hänt. I Nigeria har inte kunnat hitta något jobb. Han sätter sitt hopp till att

Det finns inga jobb här. Jag har ingenting här och situationen här är farlig. Jag håller tummarna för att det ska lösa sig så att jag kan komma tillbaka till Sverige, säger Dominic Uche Emenike.

I Nigeria har Dominic kunnat återförenas med sin familj, men i den del av landet där han befinner sig är hotet från terrorrörelsen Boko Haram ständigt närvarande och det är svårt att röra sig fritt. Han är besviken över att beskedet från Migrationsverket dröjer.

Jag har nu väntat i fem månader. Jag trodde det skulle gå fort, men nu vet jag verkligen inte hur lång tid det kan ta, säger Dominic Uche Emenike.

När tidningen pratade med Dominic kort tid efter att han anlänt till Nigeria. Han berättar nu att han kunnat få vård tack vare att Katolska kyrkan i Skövde har hjälpt honom med att betala behandlingen.

Jon Akdemir, ägare till Restaurang Mangos i Skövde och tillika Dominics tidigare arbetsgivare, känner också frustration över att det verkar ta lång tid innan Migrationsverket kan avgöra ärendet med det nya arbetstillståndet.

Det är en lång väntetid, minst ett år verkar det som. Jag vet inte när det kan vara hans tur att få ärendet prövat.

De två står fortsatt i regelbunden kontakt med varandra och Jon Alkdemir försöker att hjälpa Dominic så gott det går.

Framför allt har han det väldigt tufft ekonomiskt just nu, säger Jon Alkdemir.