Det är första gången han träffar sin familj på 14 år, men han kommer till ett område där den ökända islamistgruppen Boko Haram härjar.

– Jag får vara mycket försiktig eftersom jag är katolik, förklarar kökschefen.

Han konstaterar också att han inte har något arbete eller ordnat liv i Afrika och målet är att kunna ta sig tillbaka till Skaraborg så fort som möjligt. Detta även om de ordinarie handläggningstiderna är mycket långa och kan ta över tretton månader.

Dominics hopp står till att restaurangägaren Jon Akdemir kan få Migrationsverket att påskynda handläggningen.

– Vi har redan ansökt om ett nytt arbetstillstånd, men de valde att inte avvakta med utvisningen. Dominic måste till Nigeria innan processen kan starta, konstaterar Akdemir.

Målet är att få handläggarna att lägga kockfallet i högen för prioriterade ärenden.

– Vi vet också att Migrationsverket arbetar med certifierade företag som kan påskynda ett ärende. Man får visserligen betala för deras tjänster, men i dagsläget vet jag inte om det gäller för restauranger, förklarar ägaren.

Han är upprörd över reglerna och konstaterar att han aldrig medvetet skulle fuskat.

– Jag missade att facket höjt lönen med 500 kronor och rättade själv till det retroaktivt. Hela den här historian drabbar ju också mig själv, menar Jon.

Han menar att Dominic är som en bror för honom.

– Jag vill trots allt be honom om ursäkt för vilka konsekvenser min miss fått. Jag försöker ta hand om personalen, men man är ju inte mer än människa och alla gör misstag.

Akdemir har också skrivit till Migrationsverket och förklarat hur viktig den utvisade är för själva restaurangrörelsen och nu får ägaren själv gå in i köket under Dominics frånvaro.

Därmed har han plötsligt två jobb.

De har också skaffat ett intyg från Arbetsförmedlingen om att kockar är ett bristyrke och att det är svårt att rekrytera kvalificerad personal. Dessutom har man lagt ut en namninsamling i restaurangen för att stötta Dominics fall.

Målet är att ha kökschefen tillbaka efter sommaren - i dag vet ingen om det lyckas.

Egentligen har de inte så mycket kommentarer till ministerns svar.

– Det var inte helt oväntat, men jag hoppas att reglerna ändras så att det här inte drabbar andra, säger Jon Akdemir.