Han ställs hela tiden inför nya problem och försöker komma tillbaka till Sverige så fort det är möjligt. Han har också stöd av sin arbetsgivare Jon Akdemir och flera andra personer i den kampen.

Vi har haft två namninsamlingar igång och fått in 600 namnunderskrifter, dessa ska vi nu skicka till Migrationsverket, säger Jon Akdemir.

LÄS MER HÄR:

Han och Dominic hoppas på det bästa.

Just nu finns inga inkomster, bara utgifter, säger kökschefen.

Det är mycket fattigt och Dominic konstaterar att det egentligen inte finns några jobb att få. Området saknar el, rent vatten att dricka och maten lämnar en hel del övrigt att önska.

Det är förbaskat tufft, men jag mår trots allt bättre nu. Det är många som dör av sjukdomar eftersom de inte har råd med medicin. Men jag har bestämt mig att det ska gå bra och att jag ska försöka vara tillbaka i Sverige inom tre månader och arbeta igen, förklarar Dominic Emenike.

I dag vet ingen dock om det går att påskynda ärendet. På Migrationsverkets hemsida kan tiden för ett nytt arbetstillstånd ta över ett år. Moderaten Cecilia Widegren har drivit frågan i riksdagen eftersom hon anser att konsekvenserna för den enskilde blir orimliga.

Ministrarna håller till viss del med och man har startat en utredning som förmodligen kommer med en annan lagtolkning före sommaren.

Jag tycker att de kunde satt fall som Dominics i vänteläge i väntan på resultatet, det handlade ju bara om någon månad, menar Widegren.

Men ministern Morgan Johansson höll inte med.

Vi har reglerad invandring i det här landet och det ska vi fortsätta med, då går det inte att göra undantag, förklarade ministern.

Det var bara för kocken att packa sina två väskor och sätta sig på planet.

Nu kämpar han för att få komma tillbaka igen - trots att han arbetat och betala skatt i landet i nära tio år. Men Migrationsverket tolkar lagen bokstavligt.

Situationen förvärras också av att Skövdekocken befinner sig i ett område, där den ökända islamistgruppen Boko Haram härjar. Kidnappningar inträffar ofta och Dominic möttes av många vägspärrar, där de förbipasserande kontrolleras på sin färd genom området.

Jag får vara väldigt försiktig eftersom jag är katolik och det gör situationen farligare, förklarar han.

Läs mer här:

"För mig är det katastrof"

Utvisade kocken Dominic har packat väskorna

Ministern ger Dominic inget hopp

Kocken utvisas - restaurangchef kan tvingas sälja

Fick fel lön på 500 kr – nu ska Dominic utvisas