Under sin uppväxt åt Stina ofta kött och tyckte att det var något märkligt med det. Men under ett studiebesök för elva år sedan på det slakteri hon nu demonstrerat utanför kom hon på andra tankar.

– Vårt mål är att både djur och människor ska må bra, menar hon.

I dag har hon valt bort köttet från menyn och vill inte gynna företagen genom att handla deras varor.

– Dessutom är vegetarisk kost mer hälsosam, fortsätter Stina.

Första anställd

Hon blir nu organisationens första arvoderade anställd och målet är att öka fokus på djurfrågorna och hur vi människor behandlar dem. Om vi verkligen hanterar de här frågorna på rätt sätt?

– Det är många som tycker att vi ska ha ett bra djurskydd, men det är betydligt färre som gör ett tydligt ställningstagande och det vill vi ändra på.

Hur känner ni för att anställda vid de här anläggningarna och lantbrukare tycker sig vara hotade och att demonstrationerna är obehagliga?

– Det är naturligtvis tråkigt om människor känner sig obekväma, men vi är emot alla former av våld. Därför är våra manifestationer är öppna, lugna och tysta. Ibland har vi tagit kontakt med företagsledningen och försökt skapa en dialog mellan dem, personalen och oss. I dag åker transportbilarna förbi oss väldigt fort, anser Stina.

– Situationen på vårt lands slakterier måste belysas mer än idag, inte minst med tanke på den senaste rapporteringen kring vad som händer med kycklingarna i samband med slakten. Därför är jag väldigt glad över att vi kan göra vår största satsning i föreningens historia, säger Martin Smedjeback, ordförande i organisationen.