Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Så tycker Skövdebor om byggplanerna vid Kvantumhuset

Många hjälper till att bygga Skövde. Intresset har vuxit under de senare åren. Detta ger möjlighet för fler att flytta till Skövde. Tillräckligt med bostäder möjliggör för företag att etablera sig, näringslivet att växa och den offentliga sektorn att ge service och stöd.

Vår expert i kommunen redovisar regelbundet befolkningsökningen genom statistik för antal födda, avlidna, inflyttning och utflyttning. Skövde växer steg för steg.

Vi Liberaler gick ut och frågade, på ett coronasäkert sätt, några närboende till Kvarteret Glimmern 1 intill ICA Kvantum om deras syn på förtätning i området, då Skövde kommun beslutat att upprätta ny detaljplan. Syftet med denna är att möjliggöra förtätning med bostadsbebyggelse och kompletterande fastigheter. Med detta följer också att förbättra trafiksituationen. Vi vill tacka alla som ställde upp med att svara muntligt eller skriftligt.

Av de skriftliga svaren på enkäten ställer sig 57 procent positiva till att bygga bostäder på området medan 43 procent är emot. 29 procent tycker att det finns tillräckligt med parkeringsplatser på området medan 57 procent tycker att det är trångt. Just parkeringsplatser kommer att bli en utmaning vid nybyggnation på området.

Däremot är svaren fifty-fifty vad gäller om handel och övrig verksamhet kommer att störas, 43 procent mot 43. Att förslaget kommer att bidra till ett mer levande område tycker 36 procent medan 43 procent inte tror det.

Hundra procent säger nej på frågan om de tycker att trafiksituationen är hållbar med dagens trafik. En stor fråga kommer att handa om infarten till Kvantum-området. 29 procent anser att infarten bör vara från Norra Bergvägen. 64 procent tycker fortsatt från Gamla Kungsvägen. Mycket beror på att Dalvägen är starkt trafikerad. Detta har varit ett försök för oss att ta till oss synpunkter och är inget statistiskt material.

Liberalerna vill rikta ett särskilt tack till er som hjälpte oss att svara skriftligt på de frågor vi ställde.

Ulla-Britt Hagström (L), ordförande

Christer Winbäck (L), gruppledare

Petter Fahlström (L), vice ordförande

Jacqueline Tjällman (L), vice ordförande

Elin Elfverson (L), ledamot arbetsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel