Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: S har svikit arbetarna och svenska folket

Riksdagsledamöterna Thomas Morell (SD) och Magnus Persson (SD) svarar på socialdemokraten Joakim Nords debattartikel.

Replik på debattartikel av Joakim Nord, publicerad här den 18 mars.

Precis som vanligt i den socialdemokratiska retoriken använder man sig av argument som är direkt felaktiga, inte sällan är det fråga om direkta lögner. Det är uppenbarligen så man tänker bedriva sin valrörelse inför 2022 och det är väl bara att önska socialdemokraterna lycka till.

LÄS MER: Insändare: ”Hur kan de solidariska värderingar du kanske fått via modersmjölken helt ha försvunnit?”

Människor är innerligt trötta på pajkastning, lögner och påhopp, det väljarna vill är att få klara besked om var partierna står i olika sakfrågor.

Låt oss därför börja med att korrigera Joakim Nords påstående att Sverigedemokraterna skulle vara ett hot mot ett sunt arbetsmiljöarbete. Inget är mer fel eftersom vi lagt förslag om att koppla loss skyddsombuden från den allt för partipolitiskt styrda fackföreningsrörelsen. Vi anser att en så viktig funktion som skyddsombud inte på något sätt skall vara knuten till en politisk organisation. I dag stängs ett stort antal av svenska löntagare ute från möjligheten att bli skyddsombud på sin arbetsplats trots man har intresset och medarbetarnas förtroende, detta då facket har vetorätt och då visar det sig tyvärr att partibok oftast går före kompetens.

Detta då bristen på lokala skyddsombud är stor i hela landet och stödet för Socialdemokratin är rekordlågt inom arbetarrörelsen.

Sverigedemokraterna har tilldelat sjuttio miljoner mer till Arbetsmiljöverket än regeringen för att kunna utöka antalet kontroller. En god arbetsmiljö skall vara en självklarhet för alla på svensk arbetsmarknad. Och det arbetet skall på intet sätt vara knutet till politik, en uppfattning som många delar med oss Sverigedemokrater.

När Joakim Nord sedan beskriver utvecklingen i samhället blir det nästan patetiskt. Sverige är tyvärr det land som bokstavligt talat skjuter ut sig i statistiken gällande skjutningar och bombdåd. Inget annat land i västvärlden har en likande situation och det sker i stort sett en skjutning om dagen i Sverige och nästan en skjutning med dödlig utgång varje vecka. När det gäller sprängdåd finns inget jämförbart land i världen som har en liknande situation i fredstid.

Till detta skall det läggas våldtäkter, knivskärningar, förnedringsrån, bilbränder och mycket annat. Socialdemokraterna försöker jämt och ständigt skylla på någon annan för det som sker. Sanningen är ju den att regeringen är inne på sitt sjunde år vid regeringsmakten och borde rimligen ha angripit dessa samhällsproblem under alla dessa år. Sverigedemokraterna har en tydlig agenda när det gäller att stärka rättsstaten och bekämpa den brottslighet som tynger den vanliga hederliga medborgaren. I en polisrapport för en tid sedan beskrevs situationen i de så kallat utsatta områden och där var polisen tydlig med att det förekommer en alternativ rättskipning. Det vill säga, de kriminella agerar polis, åklagare och domstol. Inte sällan utdöms dödstraff i dessa processer och det är det vi ser ute på öppen gatan.

Förra sommaren fick en tolvårig flicka sätta livet till i dessa gänguppgörelser. Det är dags att återföra rättskipningen där den hör hemma, nämligen till våra domstolar. För att nå framgång i det arbetet måste även polis och åklagare förstärkas.

Thomas Morell (SD), riksdagsledamot

Magnus Persson (SD), riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel