Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Gondol en stor investering

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Alliansen låter återigen påskina att en gondol ska vara en investering för Skövdebornas välfärd. Detta är inte bara fel utan på gränsen till lögnaktigt.

Det finns inga som helst garantier för att en sådan satsning skulle generera den typen av intäkter som alliansen vill få oss att tro. Behoven inom skolan och omsorgen är akuta och pengarna behövs redan under 2019, hur många besökare på Billingen räknar Alliansen med under nästa år för att täcka barn- och utbildningsnämndens och vård och omsorgsnämndens prognoserande underskott på närmare 30 miljoner?

Alliansen beskriver inte vilka typer av arbetstillfällen som skulle skapas av Billingeprojektet och som ska öka kommunens skatteintäkter. Var finns dessa intäkter preciserade i budgeten? Om Alliansen är så säkra på sin sak borde de väl budgetera dessa intäkter?

Att påstå att en gondol skulle vara billigare än ett tillköp av buss stämmer i den mån man bara diskuterar driftskostnader, vad Alliansen undviker att nämna är den stora investeringskostnaden på dryga 60 miljoner kronor som en gondollift skulle innebära. Pengar som kommunen lånar och som ska betalas tillbaka.

Vi socialdemokrater tar ansvar för Skövdes välfärd och för Skövdebornas framtid. Vi budgeterar för de kostnader vi ser inom skolan och omsorgen och vi skuldsätter inte våra medborgare med dyra skrytprojekt. Kanske något för Skövdes kristdemokrater att tänka på då deras partiledare så tydligt sagt att välfärden ska gå före ”skrytbyggen”.

En fråga som nu återstår är: Vi tog bort busslinjen till Billingen för att det var för få som åkte med den, vad får Alliansen att tro att folk skulle åka gondol istället? För att det är enklare med barnvagn, rullstol och cykel än att åka den buss som de ändå måste ta till Dalvägen och kliva i gondolen… ?

Maria Hjärtqvist, Gruppledare (S)

Johan Ask, kommunalrådskandidat (S)