Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det är dags att göra Skövde mer ”sossigt”

Med en socialdemokratiskt ledd regering finns de ekonomiska musklerna för att leda den svenska ekonomin ur krisen.

Nästa års budget innebär kraftfulla satsningar på välfärd, trygghet och utbildning. För Skövdes del är den totala summan 124 miljoner kronor som är avsedda att stärka kvaliteten för brukare och medborgare.

Politik gör skillnad och det får konkreta effekter när det finns finansiellt utrymme att hantera konjunktursvängningar. En borgerlig politik med svepande skattesänkningar och ansvarslösa subventioner till höginkomsttagare hade aldrig kunnat hantera den nu uppkomna situationen.

Lokalt kommer vi att initiera en revidering av den budget för nästa år som togs i juni för att dessa tillskott ska komma till bästa användning.

Kommunens skolor och omsorg har under många år dragit ett tungt lass och är i behov av ytterligare medel. Välfärd är alltid socialdemokratins första prioritering och kommunernas kärnuppdrag, det är dags att göra Skövde mer ”sossigt”.

För riket riktas också en avsevärd satsning till polisen för att möta upp och bekämpa den gängkriminalitet som fått fäste i landet. Medborgare måste kunna känna sig trygga oavsett var de bor och det får aldrig råda någon tvekan om att det är staten som skriver reglerna.

De äldre som med sitt arbete byggt upp det samhälle vi lever i får också ett tillskott, i Skövde är det drygt 10 000 pensionärer som får en höjd inkomst. För framtidens arbetsmarknad välkomnar vi de dryga 400 utbildningsplatser som tillförs Högskolan i Skövde som kommer bidra till att säkerställa kompetensförsörjningen i kommunen.

Att vara Socialdemokrat är att ta ansvar och bygga för framtiden så väl i riket som i Skövde!

Johan Ask (S), kommunalråd

Maria Hjärtqvist (S), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel