Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bekymrad över Kultur- och fritid efter budgetbeslutet

Nu är Skövde kommuns budget för 2022-24 klubbad i Skövdes kommunfullmäktige och som andra vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden är jag bekymrad.

Bekymrad för barn- och ungdomskulturen och våra livsmiljöer runt om i Skövde kommun. Den borgerliga minoritetens budget klubbades igenom då Sverigedemokraterna la ner sina röster. Det är som min gode partikamrat tidigare skrivit; ”de nöjer sig med att stå vid sidlinjen och klaga”.

Mina bekymmer ligger i att det nu inte finns en enda krona till kulturskolan 2022. Borgarna i Skövde har heller ingen grundläggande strategisk plan för gestaltade livsmiljöer eller näridrottsplatser i våra ytterområden. Kulturskolans framtid hänger helt på om vi får stadsbidrag för 2022. Med tanke på det parlamentariska läget så är detta en riktigt skör tråd.

Jag är också bekymrad över våra livsmiljöer runt om i Skövde kommun. Jag är rädd att vi åter igen får in bra medborgarförslag på konstnärlig utsmyckning av det offentliga rummet i ytterområdena och tvingas yrka på avslag. Det vill inte jag och det är så olyckligt att Skövdes borgerliga politiker är så ointresserade av att skapa en plan för gestaltade livsmiljöer. Inte ett ord om detta i deras nu klubbade budget för Skövde kommun.

I det socialdemokratiska budgetförslaget fanns många likheter med den borgerliga budgeten som satsning på mer-öppna bibliotek och E-sport. Den stora skillnaden är att vi anser att det är viktigt att ge barn och unga en bredare möjlighet att utöva olika former av kulturyttringar. Därav har vi en helt finansierad Kulturskola. En varaktig kulturskola som ger våra pedagoger möjlighet att jobba långsiktigt och utvecklande. I vårt budgetförslag hade vi också pengar för att börja skapa en plan för gestaltade livsmiljöer och näridrottsplatser med inriktning på våra yttertätområden.

Jag är genuint bekymrad men sätter hoppet på våra medborgares goda minne när de går till valurnorna nästa år. Skövde kommun behöver en förändring på många områden. Genom vårt socialdemokratiska budgetförslag tar vi ansvar för att förbättra och utveckla hela Skövde kommun.

Malin Wadman(S), andra vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel