Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill att p-avgifterna ska slopas för att stötta lokala handeln

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Den lokala handeln har det tufft på flera håll på grund av coronaviruset. Nu kommer ett förslag från M Sveriges Skaraborgsklubb om att slopa parkeringsavgifterna i centrum för att gynna butiker och annan service som kämpar för att finnas kvar när krisen är över.

M Sverige lokalklubb Skaraborg, tidigare Motormännen, tycker att kommunerna och övriga som tar ut parkeringsavgifter bör sänka eller slopa avgifterna för att gynna och stötta handel och service under coronakrisen.

Många lokala butiker, restauranger och annan service har det tufft nu då betydligt färre handlar. Möjligheten att parkera gratis i centrum kan bidra till att fler åker in och shoppar, menar Torbjörn Forsell, ordförande i M Sveriges lokalklubb i Skaraborg.

– Slopad parkeringsavgift kommer inte att ändra så mycket, men om det blir fem bilar som kommer extra är det bra.

Som exempel nämner han Uppsala kommun, som sänkt avgiften till en krona för parkering i två timmar i centrum. Han tycker kommunerna i Skaraborg med parkeringsavgift, som Skövde kommun, borde gå längre än så och ha gratis parkering i centrum för att stötta den lokala handeln.

– Jag tänker att kommuner som har parkeringsavgifter kan ha det gratis under en viss tid framöver. Allt för att gynna de här människorna som sitter hårt åt, det kan vara livsverk som byggts upp och rivs ner på några månader, säger Torbjörn Forsell.