Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill anordna fotbolls-VM på storbildsskärm

Artikel 7 av 10
Fotbolls-VM 2018
Visa alla artiklar

Sara Lundgren och Blerina Nika tar initiativet att sända Sveriges kommande VM-match på storbildsskärm. – Det finns en stor efterfrågan i Falköping så därför vill vi göra detta som en god gärning, säger Blerina Nika.

Sedan herrlandslaget gick med vinst i veckans VM-match mot Schweiz går hela Sverige runt i en fotbollsdimma. Falköpingstjejerna Blerina Nika och Sara Lundgren som båda med glädje följt Sveriges sensationella framgångar fick idén att liksom många andra städer, ta initiativ till att anordna en storbildsvisning av kvartsfinalen på lördag då Sverige möter England.

– Vi ville göra en god insats för Falköping. Det skulle vara en tillställning dit alla är välkomna att ta med mat, dryck och stolar för att tillsammans heja fram Sverige till vinst, säger Blerina Nika.

Med alla tillstånd i hand, tekniken redo att beställas och plats ordnad har de mötts av motgångar.

– Att anordna en så stor tillställning, med all den tekniska utrustning som krävs, är inte möjligt utan att ha sponsorer då kostnaderna för hela paketet är 130 000 kronor. Men tyvärr så har vi ännu inte fått med oss tillräckligt många sponsorer på kroken, berättar Blerina Nika.

Falköpingstjejerna vände sig först till Aktiv Handel Falköping som meddelat att de inte kommer att bidra med pengar till tillställningen. Men trots att tiden är knapp fortsätter Blerina och Sara att söka efter företag som är villiga att ställa upp som sponsorer.

– Det finns en stor efterfrågan på att anordna en storbildsvisning av VM-matcherna i Falköping och just därför har vi tagit detta initiativ, som en god gärning. Det skulle verkligen vara tråkigt om detta inte kan bli av. Men vi kommer att göra vårt bästa och hoppas verkligen på att vi lyckas få ihop tillräckligt många sponsorer, avslutar Blerina Nika som ser fram emot en folkfest där Falköpingsborna tillsammans kan heja fram herrlandslaget till en seger mot England.