Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vann i saluhallen

Stekosterian och Skövde Reko-ring prisades från Saluhallens scen under matfestivalen på lördagen.

Ingen matfestival utan priser. På lördagsförmiddagen var det dags för utdelning av två av dem då Årets lokala livsmedelsproducent utsågs, samt att organisationen Hela Sverige ska leva delade ut sin utmärkelse.

Det första priset gick till Stekosterian, som drivs av Filip Larsson och hans sambo Sara Runsten, som bor på en gård utanför Skara. Tillsammans har de utvecklat en egen ost av halloumityp, som fått benämningen filloumi.

Läs mer: Deras ost går åt som smör i solsken

Filip finns själv på plats i saluhallen på torget under matfestivalen och gick lätt omtumlad upp på scenen för att ta emot utmärkelsen. Sara hade däremot andra åtaganden i Göteborg och är inte närvarande.

– Jag är helt knäsvag, jag får gåshud. Det är verkligen skitstort och smickrande, sa en uppenbart glad Filip.

– Och en stor summa är det också. Det här ska oavkortat gå till en stor bukett rosor och till Sara, min sambo som inte är här i dag, tillade han.

Nästa utmärkelse delades ut av Hela Sverige ska leva och gick till Annika Gustavsson och Viktoria Svensson, initiativtagare till Reko-ringen i Skövde, som därefter spridit sig som ringar på vattnet även till andra orter i Skaraborg.

Läs mer: 10 000 medlemmar i Skövde Reko-ring

Priset är på 2000 kronor. Helena Dahlström överlämnade utmärkelsen och hyllade Annikas och Viktorias enträgna arbete.

– Vi vill uppmärksamma ert goda jobb med att föra stad och land närmare varandra, vi vill också uppmärksamma ert jobb att korta vägen mellan producent och konsument och vi hoppas och tror att detta är ett framtida koncept som kommer att bestå och få en större spridning i hela Sverige, konstaterade Helena Dahlström bland annat.