Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ströp Amy med spännband -hittades i en plastpåse

”What the fuck bror, hon lever”. Med den repliken fortsatte två kumpaner att strypa pinchertiken Amy. Nu åtalas de för grovt djurplågeri.

En 36-åring från Göteborg och en 20-åring från västra Skaraborg har nu åtalats för grovt narkotikabrott och djurplågeri. Den yngre av de två åkte fast i tullen när han försökte smuggla cannabis till Norge. Samtidigt konstaterades att han saknade körkort, så han åtalas även för olovlig körning.

Vid husrannsakan beslagtog polisen en mobilkamera där en film visar hur en pinchertik stryps med hjälp av ett spännband. Det var en utdragen process eftersom hunden stretade emot. När den till sist dog stoppades den i en plastpåse och hittades senare av polisen i denna. I en frys hittades dessutom flera döda hundvalpar.

Vid husrannsakan beslagtogs också stora mängder narkotika, bland annat omkring ett halvt kilo amfetamin plus ett flertal andra narkotikaklassade ämnen.

Båda nekar till brott. 36-åringen erkänner dock ett fall av misshandel, då han tillsammans med ett par andra kumpaner i februari förra året gav sig på och misshandlade en man. Däremot nekar 36-åringen till att ha hotat offret efteråt med att "Jag klipper dig" ifall han skulle säga något om misshandeln.

En 19-årig kvinna, som köpt ett parti amfetamin av de två åtalade, åtalas i sin tur för narkotikabrott.