Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De spelar fotboll för att hjälpa barn som har diabetes

Det började som ett korplag i fotboll. Men Robbin Olsson, Sebastian Tiberg och Marcus Lindvall utvecklade idén till en välgörenhetsmatch till förmån för Barndiabetesfonden. Den 20 augusti spelas matchen på Södermalms IP. – Jag och Sebastian arbetar på Skövdedepån, som förser diabetespatienter med läkemedel i hela regionen. Vi har hört om många livsöden och problem, säger Marcus.

Trion tycker att frågan inte riktigt får den uppmärksamhet den behöver. Dessutom har de släkt och vänner som har drabbats av sjukdomen.

– Idén föddes om en välgörenhetsmatch i Korpen och vårt lag FCRBV möter All Blacks. Det var också ett sätt att lyfta fram allt ideellt arbete som görs, förklarar Robbin Olsson.

Kändisar hälsar

De startade också ett Instagramkonto där de från början fick kända idrottsmän och artister att skicka hälsningar.

– Vi fick med Albin Ekdal, Ola Wenström, Petter, Marcus Allbäck och många andra kända allsvenska profiler. Den som vill kan swisha pengar till insamlingen och på matchkvällen kommer vi också att ha kiosk och lotterier, berättar Robbin.

Stort intresse

Intresset för arrangemanget har varit större än vad någon av dem kunnat ana och företag har själva hört av sig och velat sponsra dem.

– Bland annat ringde ett Skövdebolag och erbjöd sig att köpa in matchtröjor åt oss. Dessutom har flera av deras kompisar fått upp ögonen för korpfotbollen och många vill vara med och spela i laget.

Har ni satt upp något mål för vad insamlingen ska ge?

– Från början satte vi upp 10 000 kronor, men vi kommer inte att veta säkert förrän matchdagen är avklarad.

Men efter all respons har de ökat ambitionerna och har bland annat startat ett quiz på onsdagar. Och det arbetar på att ordna fler överraskningar vid matchen.