Revymakarna skapar en helt ny föreställning utifrån musik som Björn Ulvaeus och Benny Andersson gjort. Publiken får under 2,5 timme njuta av låtar från musikalerna Mamma Mia, Chess och Kristina från Duvemåla.

– Det är ett stort musikaliskt kollage, en förhöjd konsert med regi och koreografi, förklarar Bo Westerholm.

Han och Yvonne Schönborg Strömer delar på ansvaret för regi och koreografi och har tillsammans valt ut de låtar som framförs.

– Ja, det var verkligen "kill your darlings", men vi var tvungna, annars hade föreställningen pågått i sju timmar, säger Bo Westerholm och skrattar.

Omkring 30 verk från de tre musikalerna finns nu med, från det djupa och allvarliga som Vem ser ett barn (Chess) och Du måste finnas (Kristina från Duvemåla) till det glada och roliga i Dancing Queen och Mamma Mia.

– Björn och Bennys musik är otroligt fint uppbyggd. Den innehåller mycket stämmor och du förstår hur fantastiska de är på att skapa musik och även vilka fantastiska sångerskor Agneta och Frida är, menar Bo Westerholm.

De tycker uppenbarligen skaraborgarna också. Biljettförsäljningen har gått som smör i solsken. I skrivande stund har 3 700 av de 5 000 biljetterna sålts och premiären är utsåld sedan länge.

– Jag har aldrig varit med om liknande under mina 50 år, säger producenten Ulf Ekholm.

Även intresset för att delta i föreställningen har varit ovanligt stort. Ett 40-tal personer har valts ut och det blir både välbekanta ansikten från tidigare uppsättningar hos Revymakarna och några helt nya.

– Vi har folk från hela länet inklusive från Göteborg, men vi har en väldigt fin sammanhållning i gruppen, menar Bo Westerholm.

Under föreställningen bjuder ensemblen publiken både på soloframträdanden och duetter, triader och hela gruppen på scen. Bland dem finns både sångare och dansare.

En av dem är Jeanette Norlander Ekman, som har turnerat internationellt med ABBA-tributebandet Arrival och gjort rollen som Agneta. Tillsammans med Sara Nord ansvarar hon också för körinstudering och musikalisk ledning medan Göran Åhlfeldt är kapellmästare för orkestern med fyra musiker.

Även om det inte blir några talade roller, som i en vanlig musikal, drivs handlingen framåt av låttexterna och det finns en röd tråd i föreställningen, där publiken tas med på en resa runt världen.

Yvonne Schönborg Strömer vill inte jämföra med andra uppsättningar hon gjort, hon har ju mycket på meritlistan, men konstaterar att "Det bästa från Björn & Benny" hittills varit en väldigt trevlig upplevelse.

– Det är underbart att jobba med så härlig musik och det har fungerat så otroligt bra med alla, vi har ett gott gäng.

Föreställningen har premiär den 5 januari och spelas på Skövde stadsteater vid tio tillfällen till och med den 2 februari.