Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bygger nästa etapp Trädgårdsstaden

Götenehus vann kommunens tävling och bygger nu etapp tre i Trädgårdsstaden. 17 radhus planeras och de börjar säljas i början på nästa år.

Nu är kommunens markanvisningstävling för etapp tre i Trädgårdsstaden avgjord. Markanvisning för kvarteret Badtunnan tilldelades Götenehus AB som bedömdes ha den bästa helhetslösningen. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Bebyggelsen har tydliga och enkla former med markerade entréer för vartannat radhus och en trevlig utemiljö med stora trädgårdar för varje hus” står det i motiveringen.

Företaget bygger totalt 17 radhus i två plan uppdelade i tre huskroppar. En länga med sju bostäder på 110 kvadratmeter och två längor med fem bostäder på 107 kvadratmeter. Upplåtelseformen är äganderätt.

– Vår ambition med kvarteret Badtunnan är att skapa ett bostadsområde där gränsen mellan den offentliga rumsupplevelsen och de privata trädgårdarna är tydlig, säger Karolin Strandhag, projektutvecklare på Götenehus AB.

Husen kommer att placeras så nära gatan som möjligt, för att skapa stora trädgårdar. De sammanhållna fasaderna bildar ett slutet gaturum med en tydlig avgränsning mellan privat och offentligt. Häckar används för att förtydliga avgränsning mellan kvarteret och allmänna ytor. Mellan huslängorna finns gemensamma parkeringsplatser, som skapar en luftighet i strukturen och en närhet till den privata parkeringen. Komplementbyggnader kommer att få låglutande gröna tak som bidrar till en fördröjning av dagvattnet. För att de boende ska kunna bidra till ett mer hållbart samhälle kommer det även finnas möjlighet att anlägga solceller på taken. Säljstart är planerad till första och andra kvartalet 2020.