Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansare på audition till galorna i Skövde

Idag hålls audition för att hitta dansare till kultur- och idrottsgalorna i Skövde. – Vi söker 40 dansare med scennärvaro, energi och rätt attityd. Och så utmanar vi alla skaraborgare på fuldans, säger koreografen, Litho Nericcio.

Dansskolan Dance Center Studio ska ta fram dansare till scenshowerna vid Skövdes kommande galor, Kulturgalan och Idrottsgalan. Under fredagskvällen håller man audition med 100 dansare från dansskolor i hela Skaraborg..

– Vi söker 40 dansare med scennärvaro, energi och rätt attityd, säger Litho Nericcio, som är producent och koreograf för scenframträdandena på båda galorna.

Uttagningarna sker i Dance Center Studio lokaler på Kyrkogatan och till sin hjälp har Litho även dansaren Anna Arvidsson, som är utbildad vid balettakademien i Göteborg.

– Det har varit jättestort intresse för att vara med på denna audition, säger Anna.

Vid galorna ska dansarna uppträda under mellanakterna och på scen bakom artisterna.

– Det finns så mycket potential i Skaraborg som aldrig får en chans att synas för en större publik. Här kan vi låta dem få fram sin proffsighet på en stor scen och med artister, säger Litho.

En av de artisterna är Robert Gustafsson som med dansarnas hjälp ska dansa sin patenterade "fuldans".

– Dansarna kommer att träna särskilt på det i ett senare skede, säger Litho Nericcio, och kommer samtidigt med en utmaning:

– Vi utmanar alla skaraborgare att filma sig själva när de dansar "fuldans" och tagga filmen med #kulturgalan2018. Vinnaren får två biljetter till Kulturgalan.

Litho och Dance Center Studio tog i början av året kontakt med Skövde kommun för att få vara med på galorna.

– Vi fick bra vibbar direkt och har visat vad vi går för, säger Litho.

De sökande dansarna är mellan 14 och 35 år gamla och de som blir uttagna under fredagens audition kommer att meddelas redan under helgen.

– Vi börjar träna nästa vecka, så det är ganska bråttom att komma igång.

En av de som gärna vill vara med vid galorna är Ida Friscop, som bor i Mariestad, men dansar i Skövde.

– Att dansa är utvecklande för alla. Här lär man sig både att uttrycka sig på scen och att växa som person, säger Ida medan hon värmer upp inför uttagningen.

Litho Nericcio är koreograf och dansare. Han har jobbat med regissörer som Stakka Bo och Jonas Åkerlund och koreograferat bland andra Jamiroquai, Carola Häggkvist, Mauro Scocco och Samantha Fox. Han har också varit koreograf vid tv-serien Top Model Sverige.