Vid veckans sista föreställning var det gott om folk som hade kommit för att se årets dansare framföra en föreställning innehållande bland annat hip hop, popping, jazz och modern dans.

Det var ett stort nöje före oss att framföra den här föreställningen. Vi började med ingenting och nu är vi här tillsammans och vissa har upptäckt sig själva som dansare, säger den ena koreografen Pablo Osmanovic.

Föreställningen har ställt sig frågan: "Är det okej att vara annorlunda?". Syftet har varit att lyfta fram det vackra i att vara unik och att uppmuntra människor att behandla varandra med respekt i ett samhälle där många människor bemöts på ett negativt sätt för att de sticker ut från normen.

Folk är rädda för förändringar och har en sorts främlingsrädsla. Vi vill att alla ska respektera och uppskatta varandras olikheter, säger Ida Persson som är den andre koreografen.

Tre veckors förberedelse mynnande ut i fyra föreställningar under den avslutande veckan. Maria Shaba är en av ungdomarna som har dansat som feriepraktikant för Skövde kommun. Hon berättar att föreställningen handlar om en tjej som bortser från alla normer och därför blir utestängd från gruppen. I slutet tar alla symboliskt på sig en likadan röd mössa som tjejen har och alla öppnar upp sig för acceptans.

I början var vi inte alls vänner, men nu i slutet så känner jag att jag kommer att sakna alla väldigt mycket, säger Maria Shaba.

Gruppen hoppas att deras budskap har gått ut via dansen och att fler öppnar upp sig.

 Acceptans är vårt budord, säger Ida Persson.