Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då tänds juleljusen i Skövdes centrum - flera nyheter i årets upplaga

Stad i ljus återkommer i år i Skövde i ny tappning. Den 22 november tänds för första gången årets julbelysning runt Hertig Johans Torg. Arrangemanget inleds med underhållning som följs av en nedräkning och gemensam upptändning av julbelysningen runt torget. Kvällen blir också premiär för en ny ljusvandring genom staden i appen Skövde Street Museum.

Den 22 november äger Stad i ljus rum i en ny tappning, då sker för första gången en samlad upptändning av julbelysningen runt Hertig Johans Torg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det föregås av ett scenprogram. Projektet görs möjligt av ett samarbete mellan Skövde kommun, Rapp Fastigheter, Skövde Energi, Sparbanksstiftelsen Alfa, Skövde City, Commerce och Next Skövde.

– Vi ser detta som en god möjlighet att kunna bidra till attraktiviteten i Skövde centrum, säger Filip Rapp, på Rapp Fastigheter, i pressmeddelandet.

Får medhåll

Han får medhåll av Åsa Holmqvist Ekman på Skövde Energi som säger:

– Vi är glada för att kunna vara med i denna typ av samarbeten som ger en konkret effekt för våra invånare.

Från Skövde kommuns sida konstaterar gatuchef Daniel Lindh:

– Vi bidrar med de ljusinstallationer som finns och samordnar upptändningen av dessa med övriga aktörer. Det är ett gott samarbete som nu ger utdelning i denna nya form av Stad i ljus.

Ljusvandring

Under kvällen lanseras även en ljusvandring i appen Skövde Streetmuseum. Den ger besökaren möjlighet att vandra bland både nya och äldre ljusinstallationer och lär sig mer om bakgrunden till dem.

När julbelysningen är tänd serverar Frälsningsarmén vid Hotel Majoren en värmande soppa. I samband med detta sker en rad aktiviteter i Rosa Huset via Kulturarbetarcentrum.

Barnens rätt

För att uppmärksamma barnens rätt i samhället sker också samma kväll vid Arena Skövde en ljusmanifestation med barn från förskolorna runt om i Skövde kommun. De bildar en cirkel av vackra starkt lysande lyktor som en del av en nationell manifestation där förskolor i hela landet tänder ljuslyktor som barnen tillverkat på Unicefs internationella barndag.

– Det känns väldigt bra att så många parter deltagit för att skapa en stämningsfull kväll som också blir starten på julfirandet i Skövde, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

LÄS: Se isen förvandlas till konst

SE: Filmen från den annorlunda ljusshowen

SE: Nu tänds tusentals ljus i staden