Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Covidfallen på Skövdes äldreboenden blir allt färre

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Just nu finns fem brukare som har covid-19 i Skövde kommuns verksamheter. Antalet sjuka fortsätter därmed att minska, förra veckan var det elva konstaterade fall.

Förra veckan var det 11 konstaterade fall av covid-19 inom sektor och vård- och omsorg, för två veckor sedan också 12, för tre veckor sedan 12 och för fyra veckor sedan 18. För fem veckor sedan var det som flest, med 23 brukare med covid-19.

De konstaterade fallen nu är alla inom sektor vård och omsorg. Två av dem är på äldreboendet Boken och tre av fallen är inom hemtjänsten, uppger Skövde kommun i ett pressmeddelande.

Totalt har sex brukare friskförklarats under den senaste veckan, ingen har avlidit till följd av covid-19 den senaste veckan.

I Skövde kommun har det totalt sedan den 14 april funnits 73 konstaterade fall av covid-19 bland brukare inom kommunens verksamheter. Av dessa har 13 avlidit, varav sex på sjukhus. 53 brukare har friskförklarats under perioden.