Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Covid-fallen på Skövdes äldreboenden fortsätter minska

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

För fyra veckor sedan fanns det 23 brukare som var sjuka i covid-19 i Skövde kommuns verksamheter. Sedan dess har antalet fall dalat, just nu finns elva konstaterade fall.

Förra veckan var det 12 konstaterade fall av covid-19 inom sektor och vård- och omsorg, för två veckor sedan också 12, för tre veckor sedan 18 och för fyra veckor sedan 23.

Antalet aktuella konstaterade fall av covid-19 i Skövde kommun fortsätter att gå nedåt. Enligt kommunens senaste siffror som de alltid skickat ut på onsdagar finns det nu 11 brukare med covid-19.

De konstaterade fallen är alla inom sektor vård och omsorg. Inga aktuella fall inom sektor socialtjänst.

Nio av fallen är inom äldreboenden, på Tomtegården och Boken och två av fallen är inom hemtjänsten. Totalt har tre brukare friskförklarats under den senaste veckan.

I Skövde kommun har det totalt sedan den 14 april funnits 71 konstaterade fall av covid-19 bland brukare inom kommunens verksamheter. Av dessa har 13 avlidit, varav sex på sjukhus. 47 brukare har friskförklarats under perioden.