Det var aprilväder med snöfall utanför fönstret och Claes Astin fann denna passande dikt av Bengt Cidden Andersson, rörmockare och poet, i sin minnesbank.

Rubriken på Claes kåseri var ”I Sommarporten” och visst är våren i antågande med tranor och lärkor. När Claes framförde "Den första lärkan" av Nils Hasselskog då lyssnade de församlade seniorerna lika andäktigt och upprymt, som personerna och figurerna gör i själva dikten när den första lärkans drillar hörs.

Jönn är en Astinfavorit och vi fick höra bland annat den passande ”Marsanare”. Vi gjorde också bekantskap med Lars-Erik Andersson på Kliene gård, som gjort ett eget imponerande biståndsarbete i Gambia.

Claes budskap var att våren är här och att vi bör stanna upp och ta tillvara denna tid där allting börjar komma till liv igen. Ofta är det emellertid inte så utan almanackan styr, vilket Claes försiktigt påpekade med dikten "Kalendern" av Maj Larsson i Luttra, vilken slutar: … om inte något annat kommer emellan.

Claes Astin är intresserad av ljud – han imiterade hästskoklappret när ett hästekipage lunkar förbi, liksom hönskacklet. För Claes var bakgrundsljud också viktigt när han gjorde sina radiointervjuer så att lyssnarna upplevde att de var närvarande. Vi som var på SPF Seniorerna Skövdes medlemsmöte fick uppleva hur han med sin röst och sitt ansiktsuttryck levandegjorde dikterna han framförde - och SPF njöt av upplevelsen.