Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

132 nya bostäder byggs för Skövdes studenter

Nu börjar byggandet av nya studentbostäder i kvarteret Kurorten vid Boulogner. Huset ska vara tolv våningar högt och bestå av 132 mindre lägenheter. Inflyttning planeras till höstterminen 2021.

Det är Skövdebostäder som bygger. Den nya byggnaden är placerad i den södra delen av Kurorten och hamnar därmed närmast Kavelbrovägen. Skeppsviken bygg är totalentreprenör för projektet.

– Lägenheterna blir övervägande ettor på 30,5 kvadratmeter, men innehåller även 18 tvåor på 44,5 kvadratmeter. Hyresgästerna får eget kök med ugn samt kombinerad kyl och frys, säger Sebastian Karlström, byggprojektledare på Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Skövdebostäder äger och förvaltar redan idag närmare 900 studentbostäder i nära anslutning till Högskolan i Skövde.

– Det är högt tryck på våra studentlägenheter och även såhär mitt i terminen är det cirka 140 personer som bokar sig på de lediga lägenheterna vi publicerar. Det känns därför helt rätt att vi bygger till den här gruppen och det är också viktigt för Skövdes utveckling. Kurortens centrala läge med nära till både resecentrum och högskolan passar dessutom studenterna väldigt bra, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Det nya huset är energieffektivt med solceller på taket. Huset byggs i suterräng med två entréer, en mot centrum och en mot Boulognerskogen. På plan tre kommer det att finnas en gemensam terrass ut mot parken.

– Vi har satsat mycket på cykelförvaring och det finns cykelförråd utmed båda gavlarna på huset. Det centrumnära läget gör att det finns goda möjligheter för hyresgästerna att cykla eller åka kollektivt istället för att ta bilen, säger Sebastian Karlström.