Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandoffren vill tacka för all hjälp: ”Det är väldigt snälla människor”

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

Familjen Reda är en av de många familjer som fick evakueras under storbranden i Södra Ryd. De bodde på översta våningen i ett av de hus det brann i. Nu är de tacksamma för allt stöd de fått.

Hamad Reda och hans familj har tagit sig till S:t Matteus kyrka för att kolla igenom de kläder och leksaker som skänkts. De har varit här tidigare och fått hjälp, men denna gång ser de om det finns något som deras vänner kan använda.

De bodde på översta våningen i ett av de branddrabbade husen. I två nätter har de nu bott på Hotell Skövde men har precis flyttat till Billingehus.

Enligt Hamad är det en jobbig process, men han är glad för det som familjen får hjälp med.

– Det är tråkigt, men vi har det bättre än de hemlösa. Vi har tak över huvudet, men det är såklart inte som att bo i sitt eget hem, säger han.

Läget har stabiliserat sig lite, men den första tiden var det särskilt jobbigt för familjen.

– Vi var väldigt trötta. Min äldsta dotter har varit mycket rädd och gråtit. Efter att vi fått hjälp och information har vi känt oss lugnare, säger Hamad.

Yngsta dottern i familjen, Isra, bär på ett gosedjur som skänkts till de drabbade.

– Vi vill tacka alla som hjälper, säger hon.

Hela familjen yttrar sin tacksamhet mot Polisen, Räddningstjänsten, fastighetsbolaget Balder och alla andra som hjälpt till på ett eller annat sätt.

– De bjuder in människor i sina hem även om de inte känner dem. Det är väldigt snälla människor, säger Hamad.

Sprickor i tak och väggar

Tidningen har tidigare rapporterat om att de drabbade fått hämta ut vissa tillhörigheter. Även familjen Reda har varit inne i sin lägenhet och hämtat kläder.

Hamad och Isra berättar om krossade fönster, sprickor i tak och väggar, vattentäckt golv och att det luktade illa.

Både Hamad och Ala, den äldsta dottern i familjen, har diabetes och när familjen flydde branden under natten fick de inte med sig medicinen.

– Vi fick hämta medicin på akuten under natten när det brann. Nu har vi kunnat hämta vår egna medicin, säger Hamad.

Han har flera kompisar som är bland de drabbade. Några av dem har han hunnit träffa och prata med.

Vad pratar ni om då?

– Det är inte så konstiga samtal, det här har hänt och man kan inte säga så mycket om det. Alla är ledsna och det är jättetråkigt, säger Hamad.