Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i avfallsbunker – röklukt kan kännas i Skövde

Vid lunchtid på onsdagen började det brinna och blev en rökutveckling på Värmekällan på Energivägen, Skövde energis avfallsförbränningsanläggning.

På Värmekällan förbränns avfall från hushåll och industrier från Skövde och en rad andra kommuner i Skaraborg. Vid lunchtid uppkom en rökutveckling och brand i avfallsbunkern, då Räddningstjänsten snabbt kom till platsen för att släcka.

Arbetet pågår fortfarande vid 16-tiden på onsdagen. Skövde energi och räddningstjänstens bedömning är att branden är under kontroll, men ännu inte helt släckt. Extra personal har kallats in.

"Vi vet i dagsläget inte vad som orsakat branden men det kan bero på avfall som självantänt eller glöd som kommit med avfallet, vilket inte är helt ovanligt i de här sammanhangen", skriver de i ett pressmeddelande.

Viss röklukt kan kännas i sydöstra delen av Skövde. I nuläget är bedömningen att rökutvecklingen inte utgör någon fara för allmänheten.

Branden påverkar inte värmeleveransen till kunderna.