"Äggupproret" blev väldigt uppmärksammat, även om mycket tyder på att det egentligen var helt ogrundat.

– Bakgrunden var att en anställd inom Skövde kommun ringde mig och var upprörd för att äggen till de gamla skulle dras in. Ringer man mig så vet man att det händer något, berättar Leif Mannerström.

Reaktionen blev också omedelbar, med bestämda dementier från kommunalt håll. Några sådana planer ska inte finnas över huvud taget.

– Ja, då är det i alla fall säkerställt att de gamla får sina ägg, så då är det bra. Kanske de nu rentav kan få ett extra ägg ibland? Det är inte fel att röra om i grytan ibland, säger Leif Mannerström.

Och röra om i grytor är ju denne krögare känd för i mer än en bemärkelse.

– Fler borde göra det. Både höger- och vänstervarv. Hur många gånger har de ledande politikerna och tjänstemännen satt sig ner och ätit tillsammans med de äldre, och smakat samma mat som de får? Det borde de göra oftare. Vi ska vara rädda om de gamla! slutar Leif Mannerström.

Det tycker också måltidschef Helena Gustavsson att man är i Skövde.

Relaterat till artikeln

– Leif Mannerström är hjärtligt välkommen att komma hit för att se vår verksamhet och äta på våra prisbelönta restauranger. Hela den här saken har fått orimliga proportioner. Jag har pratat med alla våra kök och ingen har hört något om att någon sådan här besparing skulle ske. Vi har absolut ingen aning om hur det här uppstått, berättar hon.