Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadstjuv hindrades från att fly – greps i terrängen av hundpatrull

En man i 25-årsåldern greps natten mot lördagen efter ett bostadsinbrott i Herrekvarn utanför Skövde. Det krävdes en hundpatrull för att få tag i gärningsmannen.

Vid 03-tiden natten mot lördagen fick bostadsägaren i Herrekvarn, alldeles intill Simsjön, en rejäl chock när denne återvände hem. En för husägaren okänd bil stod parkerad på uppfarten och samtidigt sågs någon stå på altanen.

Polis tillkallades och med hjälp av en hundpatrull kunde en man gripas i närområdet.

– Det är en man född 1996 och hemmahörande på en ort i Skaraborg. Han är misstänkt för grov stöld genom inbrott, säger Anders Esplund, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Senare under lördagsmorgonen valde åklagare att anhålla mannen.

Bostadsägaren såg till att parkera sitt fordon på det sättet att gärningsmannen inte kunde fly med sin bil. Därför tog tjuven sin tillflykt ut i terrängen till fots – men fångades snart in.

– Troligtvis har fler personer varit i huset. Vi har sökt med hundpatruller, men har bara påträffat en person, säger Anders Esplund.

I gärningsmannens bil hittades stöldgods som elektronik och luftvapen. Bilen har tagits i beslag.