Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billingetrollets trollstig invigs i helgen

Mycket händer under Sweden Outdoor festival på Billingen i helgen. På lördag sker en invigning där barnen är fokus, då det är premiärvandring på Billingetrollets trollstig.

Under Sweden Outdoor Festival 14-15 september kommer två invigningar att ske. En helt ny bikepark står klar och premiäråkningen sker på lördag morgonen. Det blir också invigning och premiärvandring på Billingetrollets trollstig, en aktivitetsbana med utmaningar för barnen.

Trollstigen blir verklighet med hjälp av finansiering från Rotary och en av deras medlemmar.

– Tack vare ett initiativ av Berndt Carlsson har Rotary valt att sponsra Billingetrollets trollstig. Vi hoppas att trollstigen kommer att bli uppskattad, ge glädje och användas av såväl Skövdebor som besökare, säger Eva Wendin, president i Stenstorp-Skultorp Rotaryklubb i ett pressmeddelande.

Billingetrollets trollstig blir festivalens bidrag till vandringens dag, som är den 14 september. Utmed vandringen på cirka 2,5 km finns åtta fasta stationer där barnen kan klättra och balansera och göra olika uppdrag. Vid start får alla barn ett startkort och sedan kommer det att finnas en stämpel vid fyra av aktiviteterna. När startkortet är fullstämplat väntar en belöning i Billingetrollets grotta.

– Under Sweden Outdoor Festival kommer vi att använda startkorten för första gången. Vi hoppas att Billingetrollets trollstig ska vara ett bra sätt att locka familjer med lite mindre barn ut på vandringsäventyr, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.