Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billingetrollet guidar i nya appvandringar i Skövde

Nu blir Billingetrollets trollstig också digital sedan den lagts in i appen Skövde streetmuseum. Där finns nu en quizvandring och aktivitetsstationerna för barn inlagda, med Billingetrollet som guide.
– Vi hoppas blir uppskattat och gör det mer lekfullt att upptäcka och vandra i området, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Förra året invigdes Billingetrollets trollstig som är uppdelad i tre rundturer som bland annat går igenom Rhododendrondalen, Ryds grottor och Ryds ängar. Den kortaste av de tre trollstigarna har nu också lagts in i appen Skövde streetmuseum som en quizvandring.

Denna sträcker sig utmed Billingens östra sida med utgångspunkt från strupen. På vägen passerar man genom vacker natur samtidigt som man kan testa sina kunskaper om platåberget och platserna man passerar med hjälp av appen.

– Vi vill tillföra olika mervärden till vår vandring utmed Billingetrollets trollstig, både för äldre och yngre besökare. Nu gör vi den tillgänglig digitalt för att tillföra ytterligare ett lager där man förutom att njuta av den fantastiska naturen på Billingen även får lite kunskap utmed vägen, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Dessutom finns numera även aktivitetsstationerna för barn inlagda i appen som en egen vandring. Billingetrollet själv guidar till stationerna och berättar vad man ska göra vid varje station man kommer till.

Skövde Streetmuseum är en gratisapp som går att ladda ner till sin telefon. Man väljer den vandring man vill gå och från startpunkten följer man kartan mot nästa plats. Appen fungerar även om man inte är på plats, vilket gör att Billingetrollets trollstig har blivit mer tillgänglig. Kan man av någon anledning inte besöka platsen fysiskt så är detta ett annat sätt att få uppleva trollstigen.