Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billingecentret söker entreprenörer

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Billingeprojektet fortsätter framåt och nu är det dags att börja söka efter de första entreprenörerna. Fokuset ska ligga på lokala resurser, så kommunen annonserar efter entreprenörer inom Skaraborg.

Det är dags för Billingeprojektet att gå in i en ny fas, där de samtidigt börjar arbeta tillsammans med näringslivet. Ytorna inne i Billingecentret ska börja planeras under hösten, och därför börjar nu beslutandet kring vilka entreprenörer som ska vara verksamma i det nya centret.

I nuläget söker kommunen efter en entreprenör inom uthyrning och försäljning av sportutrustning, samt en restauratör. Entreprenörerna beräknas vara utvalda i augusti, berättar Skövde kommun i ett pressmeddelande.

Att kunna inleda samarbetet med näringslivet ser Ingemar Linusson, projektledare för Billingeprojektet, som något positivt. Han menar att det är viktigt att även de aktörer som ska vara verksamma i Billingecentret är delaktiga i projektet, vilket de kommer vara nu allt eftersom de väljs ut.

Läs mer: Fräcka bilderna på Billingen – i framtiden

Läs mer: Spår, bad, portal och center – så blir Billingeprojektet