Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Skövde AIK och övriga klubbar i ettan vill skjuta fram seriestarten

Den 4 april var det tänkt att Skövde AIK skulle ha tagit emot Landskrona BoIS i premiären av Ettan södra. Men så ser det inte ut att bli.

På söndagen hölls ett videomöte med samtliga Ettan-föreningarna, som då var överens om att vilja skjuta fram till seriepremiären till mitten/slutet av maj och i nästa skede förlänga säsongen.

Detta är något de nu kommer att föreslå för Svenska fotbollförbundet. I slutändan är det förbundsstyrelsen, som sammanträder på tisdag kväll, som tar beslutet.

– Det är en svår situation för hela samhället och för fotbollen med den. För oss är det naturligtvis först och främst en fråga om människors hälsa; att ta ansvar för att begränsa smittspridningen och våra spelares och vår publiks hälsa. Det är också viktigt att klubbarna i Ettan kan göra en ny planering, även om förstås risken finns att vi om några veckor kan tvingas fatta nya, andra, beslut, säger Johan Englund, ordförande i Intresseorganisationen Ettanfotboll på ettanfotboll.se.