Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Power Big Meet ställs in

På onsdagen kom ett tungt besked för alla bilentusiaster. Den stora bilträffen Power Big Meet i Lidköping ställs in. – Det är okej att 3700 människor andas på varandra på Gekås men inte att 51 personer vistas på en yta lika stor som 50 fotbollsplaner, säger en besviken Kjell Gustafsson, evenemangsgeneral.

Den 2-4 juli var det tänkt att Power Big Meet skulle arrangeras i Lidköping, med Hovby flygplats som samlingspunkt. Nu blir det inte så då coronaviruset sätter stopp för bilträffen och det är en besviken Kjell "Kjelle Power" Gustafsson som tidningen pratar med på onsdagen.

– Jag har naturligtvis respekt för covid-19 och självklart ska man ta det på stort allvar, men de ekonomiska konsekvenserna i det breda tänket kan bli gigantiska, säger han.

”Kjelle Power” berättar att ungefär 15 000 bilar samlades i Lidköping förra året och i år hade arrangörerna räknat med samma antal. Hundratals säljare skulle även finnas på området. Men coronaviruset sätter stopp för bilträffen och Kjell Gustafsson är kritisk till hur situationen hanteras.

– Det är okej att 3700 människor andas på varandra på Gekås men inte att 51 personer vistas på en yta lika stor som 50 fotbollsplaner. Blir det spontancruisingar så blir det oroligheter istället, men vart ska bilentusiasterna åka då? undrar han och fortsätter:

– Det är inga direktörer som kommer utan vanligt folk som kör lastbil. De kommer att bli desperata när allting ställs in men det är ingen som tänker på det, säger han och är ledsen över det inställda evenemanget som många bilentusiaster hade sett fram emot.