Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Lunchlådor till gymnasieelever som studerar på distans

Förra terminen kunde gymnasieeleverna som studerade på distans få en lunchlåda. Från och med nästa vecka kommer kommunen erbjuda det på nytt för de studerar hemifrån.
– Vi vet att lunchlådorna var uppskattade i våras och tror att det kommer underlätta för berörda elever även nu, säger Bengt Stenhammar, gymnasiechef.

Förra veckan togs beslutet om fortsatt distansundervisning för årskurs 2 och 3 på Västerhöjd, främst på grund av trängsel i kollektivtrafiken. Från och med nästa vecka, 31 augusti, kan de elever som är folkbokförda i Skövde kommun hämta ut en daglig lunchlåda de veckor de har distansundervisning.

– Förra veckan tog vi ett snabbt beslut om distansundervisning för år 2 och 3 på Gymnasium Skövde Västerhöjd. Nu har vi hunnit landa i det och kunnat gå vidare för att organisera uthämtning av lunchlådor för de berörda eleverna, säger Bengt Stenhammar, avdelningschef Gymnasium Skövde, i ett pressmeddelande.

Beställning görs i förväg, senast torsdagen veckan innan uthämtning, via ett webbformulär.

Uthämtning sker från någon av dessa grundskolor eller förskolor: Helenaskolan, Billingsdalsskolan, Tidanskolan, Värings skola, Rydskolan, Lerdala skola, Timmersdala skola, Stöpenskolan, Sventorps skola eller Värsås förskola. Maten i lunchlådan kommer att vara varm och är densamma som erbjuds på respektive skola/förskola den dagen.