Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet efter omfattande kritiken: Beslut om samlad grundsärskola skjuts upp

 
Förslaget om att flytta grundsärskolan i Skövde
Visa alla artiklar

Kritiken har varit omfattande mot förslaget om att flytta grundsärskolan och samla den på Rydskolan. Nu har barn- och utbildningsnämnden valt att avvakta med beslut i frågan.

Läs mer: Här hittar du alla artiklar och insändare om kritiserade förslaget för grundsärskolan

Barn och utbildningsnämnden kommer inte att lyfta ärendet kring samlad särskola på sitt möte i december.

— Vi har lyssnat och förstår att det finns många obesvarade frågor som skapar osäkerhet och oro. Nämnden behöver tid för att ytterligare fördjupa sig i utredningens slutsatser och de olika inspel som har kommit från bland annat föräldrar och lärare, säger Anders Karlsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Efter kritik från Skolverket så gavs 2018 ett politiskt uppdrag till sektor barn- och utbildning om att utreda förutsättningar för framtida utveckling av verksamheten, inte minst när det gäller kvaliteten för eleverna.

Sett ur ett helhetsperspektiv kom utredningen fram till att en samlad grundsärskola skapar bättre förutsättningar för att säkerställa kvaliteten i verksamheten, menar nämnden. Denna syn delade inte vårdnadshavare, personal, fackförbunden, som har kritiserat förslaget om att flytta verksamheterna och samla dem på Rydskolan.

Oppositionspartierna har också föreslagit en återremiss i frågan.

Nu är beskedet att nämnden avvaktar med beslut för att ta in de synpunkter som kommit in.

— Ambitionen med uppdraget har varit att sätta eleverna i första rummet. Vi ska ha en god kvalitet i särskolan och det är viktigt att vi skapar förutsättningar för framtiden. Vi har respekt för de synpunkter som kommit till oss och vi kommer därför att avvakta med beslut i frågan, säger Marianne Gustafson (KD), vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.