Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bert om kritiken mot Hitler-liknelsen

Bert Karlsson jämförde i förra veckan isoleringen av Sverigedemokraterna med hur judarna förföljdes i Nazityskland. Uttalandet fick hård kritik och Bert Karlsson bad senare om ursäkt. – Vad jag ville ha sagt var att de tar bort demokratin genom att inte prata med Sverigedemokraterna, säger han till Skaraborgs läns tidning.

Det var i en intervju med Nyheter24 i fredags som Skaraprofilen och den tidigare Ny Demokrati-politikern Bert Karlsson sade:

– Den förföljelse som Hitler gjorde på oliktänkande på sin tid, det är samma i dag. Då var det judarna, i dag är det SD.

Bert Karlsson bad senare om ursäkt med ett inlägg på sin Facebook-sida Berts Värld och hänvisade till att han avsåg att SD utsattes för mobbning av de andra politiska partierna.

– Det var aningen hårddraget, men det beror på hur man läser formuleringen, säger han till Skaraborgs läns tidning på måndagen.

Citatet om liknelsen till judarna och Hitler fick hård kritik, bland annat från Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Liberalernas partiledare Jan Björklund.

Bert Karlsson lägger inte stor vikt vid kritiken och menar att de två själva är med och blockerar de demokratiska samtalet. Han anser att de övriga sju riksdagspartierna ska lyssna på SD och respektera att omkring en miljon svenskar har röstat på partiet.

– De får höra att de är rasister, nazister och fascister. Skulle en miljon svenskar vara det? De andra partierna måste börja prata sakpolitik med SD, säger Bert Karlsson till SkLT.

Läs hela artikeln på Skaraborgs läns tidning här.