Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter storbranden: Bert Karlsson sträcker ut handen till de drabbade

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

Bert Karlsson sträcker nu ut en hjälpande hand till de som drabbats av branden i Södra Ryd. – Jag har 25 bostäder som står redo, det är bara att flytta in, säger Skaraentreprenören.

Bostäderna som han nu erbjuder är de villavagnar som står uppställda i en liten by vid den tidigare flyktingförläggningen Stora Ekeberg utanför Axvall. Det handlar om 25 fullutrustade bostäder med exempelvis tv och husgeråd.

– Det är bara att flytta in, allt är klart och bussförbindelser finns det med, säger Bert Karlsson.

Han säger att han pratat med Balder som är fastighetsförvaltare för de hyreshus som eldhärjats i Södra Ryd och berättat att han kan erbjuda de drabbade bostäder.

– Men jag har inte fått något svar från dem. På kommunen fick jag inte tag i någon heller.

Men via tidningen ger han nu de drabbade som behöver en bostad erbjudandet.

– Det är bara att ringa, säger han upp hänvisar till mobilnumret: 0705-515023.

Varför gör du det här?

– Men det är väl självklart, de står ju bara där. Det vore idiotiskt att inte göra det.

Totalt kan 100 personer få plats i de 25 villavagnarna.

Men du tar väl betalt?

– Det blir en vanlig hyra, förmodligen billigare än vad de har idag.

Får du verkligen hyra ut bostäderna för Skara kommun?

– Jag får ta den diskussionen med kommunen men det tror jag inte att de har något emot.

Den nytillträdda ordföranden för nämnden för service och teknik kunde på torsdagen inte på rak arm svara på om kommunen har något emot att Bert Karlsson öppnar upp villavagnarna för de branddrabbade i Södra Ryd.

– I ett sånt här specialläge så har jag svårt att ta ställning till om det finns några formella hinder. Det får man ta hand om sedan. Jag har inte funderat över tillstånd så här i steg ett, säger Leif Brohede (KD) och fortsätter;

– Jag är alldeles ny i det här uppdraget så jag kan inte ha någon uppfattning vare sig åt ena eller andra hållet. Det får vi ta ställning till om frågan skulle dyka upp.

På torsdagseftermiddagen hade Bert Karlsson varit i kontakt med försäkringsbolaget till de brandhärjade hyresfastigheterna i Skövde.

– De ska komma och titta i morgon (fredag), så får vi se hur det går. Det är också några som drabbats som har hört av sig.