Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Bensinpriset slår hårt mot många”

Priset på drivmedel har skjutit i höjden. Nu på lördag, 8 juni, kommer organisationen Bensinupproret 2.0 att hålla en manifestation på Coop-parkeringen vid Nolhagavägen i Skövde. – Politikerna måste förstå vilka konsekvenser deras beslut får för vanliga människor, säger Jennie Bettouzia till tidningen.

Flera hundra har visat sitt intresse för att delta i manifestationen och organisationen har nu 665 000 medlemmar. Dessutom ökar antalet ständigt.

Jennie bor utanför Stenstorp och kollektivtrafik är inget gångbart alternativ för henne.

– Det går ungefär två skolbussar per dag, så hur mycket de än höjer bensinpriset kan jag inte sluta att köra till jobbet i Skövde, konstaterar Jennie.

Drabbar många

Hon menar att prisläget drabbar många grupper, många fler än vad politikerna tycks förstå.

– Hela transportsektorn är utsatt, hantverkare som är beroende av sina skåpbilar tvingas höja priserna till sina kunder. Det drabbar definitivt vanligt folk, fortsätter Jennie.

Upprorsmakarna konstaterar också att man på en del ställen till och med tvingats dra in busslinjer – ett faktum som knappast beslutsfattarna avsett.

Engagerar många

Frågan engagerar verkligen och den påverkar definitivt mångas ekonomi.

– Skatten på drivmedel måste sänkas, de höjningar som skett har gjorts utan dialog med bilisterna. Det är därför den här organisationen verkligen behövs och vi har ställt ett krav på att det bör ner till tolv kronor, säger Jennie.

Hon tror att det är viktigt att man för en dialog om hur vårt samhälle ska se ut.

– Vi kommer att ha två värdar på plats utanför Coop och vi hoppas givetvis på att kunna tala med många människor. Tanken är sedan att turnera vidare genom Skaraborg kommande lördagar.

Brokig samling

Bensinupproret 2.0 har samlat människor från olika yrken och olika åldrar och det här är tveklöst en fråga som engagerar

Inte ens i sina vildaste drömmar hade hon trott på ett gensvar i den här omfattningen.

– Gruppen har en fantastisk sammansättning av kvinnor, män, unga, gamla, storstadsbor och landsbygdsboende, menar Jennie Bettouzia.

Och på lördag manifesterar man alltså i Skövde.

Läs om upprorets start

Läs finansministerns svar om bensinpriset