Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensinpriset höjs igen – slår nytt rekord

Bensinpriset har slagit nytt rekord – igen. Under torsdagen höjde ledande bolag priset med 15 öre och dieselpriset når samtidigt en ny rekordnivå.

Det var i början av augusti som bensinpriset nådde en ny rekordnivå när bensinpriset höjdes till 16,26 kronor litern. Nu sker det igen. Under torsdagen höjde ledande bensinbolag priset med 15 öre vilket betyder att en liter 95-oktanig nu kostar 16,31 kronor. Detta skriver Expressen.

Nu höjs även literpriset på diesel med 10 öre och ligger därmed på 16,11 kronor, vilket även det innebär ett nytt rekordpris.

– Det som driver upp bensinpriset just nu är världsmarknadspriset på råolja som stigit till 74,44 dollar i dag. Det har varit nere på 71,80 i början av veckan. Den 15 augusti var man på 70,76, säger Ulf Svahn, v för Svenska petroleum och biodrivmedelinstitutet.