Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Judith Lundin

Judith Lundin, Främmestad

I Främmestads kyrka har i kretsen av de närmaste hållits begravningsgudstjänst för Judith Lundin, Främmestad. Som inledning spelade kantor Sara Engernäs Nyberg Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg och sjöng därefter Där björkarna susa av V. Sund/O. Merikanto.

Officiant var stiftsadjunkt Lise Sögaard som griftetalade över 1 Thess. 4:13-14 – Bröder, vi vill att ni skall veta hur det går med dem som avlider, så att ni inte behöver sörja som de andra, de som inte har något hopp. Om Jesus har dött och uppstått, vilket vi tror, då skall Gud också genom Jesus föra till sig de avlidna tillsammans med honom.

Vid båren i kyrkan tog barnen med familjer avsked. Kantorn sjöng Bred dina vida vingar och spelade som avslutning Härlig är jorden, schlesisk folkvisa. Judith Lundins minne hedrades med vackra blommor samt gåvor till Röda Korset och gåva till Operation Smile. Gåva märktes bl.a. från Främmestads kyrkliga syförening. Urnnedsättning kommer senare att äga rum på Främmestads kyrkogård.