Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bastu, konst och finskt fika i Fornbyn

En mobil bastu med en medföljande konstnär tar plats i Fornbyn den 8 maj. Han ska göra vardagen lite roligare för besökarna som erbjuds ett hett bad och svalkande dopp, eget textiltryck på kassar och t-shirts och finskt fika.

Konstbastun som landar i Fornbyn i Skara är en fullt fungerande bastu på hjul som drivs av konstnären Anton Wiraeus. Förutom ett härligt bastubad i den vedeldade bastun bjuder han också på en konstworkshop där besökarna kan skapa egna bastuskyltar eller trycka t-shirts och tygkassar.

– Ta med dig badkläder och en handduk. Museet har hyrt in två badtunnor och Anton ser till att bastun är varm. Vi bjuder också på lite finskt fika, säger museets programintendent Hanna Eklöf i ett pressmeddelande.

– Och allt är dessutom helt gratis, tillägger hon.

Projektet med Konstbastun är en del av ett samarbete mellan Skövde Konstmuseum, Axevalla Folkhögskola och Västergötlands museum. Alla tre institutionerna ingår i det regionala projektet FOKIS vars mål är att befrämja samverkan mellan bland annat museer och folkbildningen i Västergötland.

Axevalla Folkhögskola har en finskspråkig inriktning genom stiftaren Sverigefinska Riksförbundet och under förmiddagen besöks konstbastun av elever från folkhögskolan.