Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så snuskigt är ditt badrum egentligen – här finns de värsta bakterierna

Brukar du undvika att beröra vissa delar i främmande badrum? Det är inte är helt fel. Men vet du var bakterierna trivs allra bäst hemma på din egen toa? Här är hela listan och tips på vad du ska göra åt problemen...

De platser ditt badrum som bakterier gillar allra mest är spolknappen, tvålpumpen, handfatskranen och på lysknappen. Det vill säga saker som vi tar i innan vi har tvättat våra händer.

Var noga att tvätta dessa områden.

Toaletten och toaringen är något som många av oss undviker att beröra när vi besöker offentliga toaletter och det är faktiskt inte helt fel.

I ett enda gram avföring finns miljontals bakterier. Spolar du utan att stänga ner locket kan bakterierna flyga två meter och hamna på andra ställen i ditt badrum.

Lösningen är att fälla ned locket när du spolar och skrubba toaletten noga.

Toaborsten är också viktig att göra ren när du har använt den och bytt den ofta. (Var tredje månad.)

Ett lite mer okänt bakterieställe är din egen (och andras tandborste). Kanske förvarar du den i fodral för att undvika bakterier men problemet är att de blir ännu fler i den miljön eftersom tandborsten hålls fuktig längre.

Lösningen är att alltid förvara tandborsten stående i ett badrumsskåp. Skölj den noga före och efter du borstat tänderna och doppa den gärna i kokande vatten då och då. Byt tandborste ofta och dela inte tandborste med andra.

Ytterligare ett ställe med ovanligt mycket bakterier är duschdraperiet som samlar bakterier varje gång vattnet stänker och rekommendationen är att tvätta det i maskin en gång i veckan.

Handduken är ytterligare ett fuktigt ställe där döda hudceller samlas och bakterier frodas. Dela inte handduk, tvätta den i 60 grader och häng upp den så att den torkar ordentligt.

Källa: Vi i villa