Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axel fick svar genom #kandulova

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Axel Larsson var bland de första som ställde en fråga i SN:s digitala valstuga #kandulova... – Fler borde ta chansen, säger han.

Satsningen på Skövde Nyheters digitala valstuga #kandulova sjösattes den första augusti. Sedan dess kan Skövdebor och andra ställa en direkt fråga till olika politiker inför valet i september.

Skövdebon Axel Larsson, 26 år, var en av de allra första som skickade in en fråga. Han är inte medlem i något parti men beskriver sig själv som ganska intresserad av politik.

– Jag brukar väl bidra med lite åsikter och så där på exempelvis Facebook, säger han.

Han välkomnar initiativet med en digital valstuga. Allt som underlättar kommunikationen mellan folkvalda politiker och medborgare är positivt, resonerar han.

– Jag tror att medborgare generellt tycker det är krångligt att komma i kontakt med politikerna. Den här valstugan är digital och lätthanterlig, vilket är bra. Här får man chansen att komma i kontakt med dem utan omvägar. Och förhoppningsvis få konkreta svar.

Själv ställde han frågan: Kan du lova att inte medverka till att lägga ner någon fritidsgård utanför Skövde tätort?

– Partiernas representanter var snabba och aktiva att svara. Det ska de ha cred för.

Samtidigt påpekar han att inte alla partier har svarat på frågan.

– Det är tråkigt att de inte tar chansen.

Är svaren raka och konkreta tycker du?

– Ja, det skulle jag nog säga. Mer eller mindre i alla fall. Vissa partier svävar ut i mer allmänna ordalag än andra och talar om att hela landsbygden ska leva medan andra mer utgår från ungdomarnas situation i sina svar.

Är du nöjd med svaren?

– Jag känner mig trygg med att partierna tycks vilja satsa på yttertätorterna, men inte lugnad med att fritidsgårdarna är säkrade.

Är det bra frågor i övrigt?

– Ja, det tycker jag. Det är intressant att läsa hur politikerna allmänt ser på saker och ting. Och det är klara sakfrågor, den planerade gondolen finns ju med till exempel.

Nu uppmanar han övriga Skövdebor att ta chansen till en direktkontakt med partiernas representanter.

– Budskap kan ju förvrängas eller bara vara rent skvaller ibland. Det är viktigt att bilda sig en egen uppfattning och här får man svar direkt, utan att andra är inblandade.