Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död man var kidnappningsoffer – polisen utreder mord

Den man som hittades avliden i Moholm tidigare i juli är nu identifierad som den man som eftersöktes av polisen i en utredning gällande människorov. – Rättsmedicin är nu klara med sitt arbete och vår teori om hans identitet visade sig stämma. På måndag sker det en omhäktningsförhandling mot de misstänkta och rubriceringen ändras då från människorov till mord, förklarar åklagaren Jennifer Hasselroth.

Den 9 juli hittades en död man i Moholm i Töreboda. Polisen uppgav då att det kunde finnas kopplingar till en man som anmäldes försvunnen några dagar tidigare och där det misstänktes människorov. Det var anhöriga som anmälde honom försvunnen den 5 juli.

På onsdagen berättade polisen att mannen nu är identifierad som den försvunne mannen.

Mannen misstänks ha bragts om livet, varför ärendet omrubriceras till mord.

Två män häktades den 10 juli misstänkta på sannolika skäl för människorov. De två männen är hemmahörande i området och kända av polisen sedan tidigare. Det är en 45-årig man samt en 49-årig man.

– Båda nekar till brott, men åtminstone en av dem är bekant med den försvunne mannen, sa kammaråklagare Jennifer Hasselroth, till tidningen då.

Den försvunne mannen är hemmahörande i Moholm i Töreboda kommun och hittades död utomhus. Han blev 44 år gammal och anhöriga är underrättade om att han nu är identifierad.